2004-09-30

Bättre sent än aldrig?

Äntligen har Ryssland börjat ta steg mot räddningen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=326000&previousRenderType=6

Tror dock att de är litet sent ute. Vi påverkas redan av växthuseffekten och det skulle ta generationer för att återställa balansen.

Kanske om det blir fler orkaner i USA och en av de sveper iväg med Bush, så kanske de också kunde se att i längden så håller det inte att öka miljöskulden mer.
Om ni tror vi kommer få tropikklimat så gissa en gång till.

Temperaturen ökar först och med den nederbörden. Under vintrarna kommer glaciärerna växa så småningom och vi kommer i sinom tid få en ny istid...

Naturen balanserar sig själv i längden. Problemet är att många människor kommer gå under i nya orkaner(Haiti), Översvämningar(Värnamo).

Naturen har börjat kräva tillbaka lånet nu...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Luktar ganska mycket "The Day After Tomorrow" när du skriver "Temperaturen ökar först och med den nederbörden. Under vintrarna kommer glaciärerna växa så småningom och vi kommer i sinom tid få en ny istid...", sett filmen nyligen? ;)

Nej men självklart har du rätt, vi går väl mot en ny istid (eller, den hade kommit ändå, men vi påskyndar den). Tror dock inte att det kommer hända inom tusen år iaf, inte om några dagar som i filmen :)

Per Edgren, http://edgrenweb.se/

Anonym sa...

Det har väl inte manglats genom hela maskineriet än? Men att ryska regeringen har beslutat att raticifera Kyoto-protokollet är bra. Det gladde mig.


Annica

http://www.tiger.se/blog/

paradox55 sa...

Per: Visst har jag sett Day after tomorrow. Dock var den litet för extrem tror inte det skulle kunna hända som hände i filmen.

Jag har ända sedan grundskolan varit intresserad och brunnit för miljöfrågor. Läste miljövarianten av Naturvetenskaplig linje på Gymnasiet.

Tycker att vi har en snedfördelad fokus i samhället mot ekonomi och borde börja värdera vår omgivning högre än att slänga ut vad som helst i den.

Det verkar som du är inne på samma linje. Jag tror fler och fler inser det här. Tyvärr inte de som sitter och samlar Miljoner.