2004-10-29

MC Donalds och momspengar

Har du undrat varför man alltid får frågan "Ska du äta här eller ta med?" på MC Donalds. Det är nämligen så att om du tar med dig maten så kan de tjäna pengar på dig. De betalar då en annan moms. Tidigare så fick man som kund ett billigare pris på maten och det kan man även få på andra ställen. Men eftersom MC Donalds vill tjäna mer pengar så tar man helt enkelt dessa pengar som ren profit.

Vad svarar man då på MC Donalds varför man gör så här. "Jamen det är så många som säger att de ska ta med och sedan så sitter de i alla fall och äter i restauranten." Problemet är inte kundens i det här fallet utan restaurantens.

MC Donalds är och förblir en helt kapitalistisk företeelse. De är INTE här för att göra bra fettsnål mat eller vara miljövänliga. De är här för att göra pengar på dig.

2 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Har faktiskt inte ätit på McDonald's (rättstavat, det är ingen MC-klubb) sedan sommaren 1987. Vilket är lösningen på problemet. Ät någon annanstans.

paradox55 sa...

Som MC donalds lagar mat så kan man tro att det är en MC - klubb. Visst äter man oftast någon annanstans. Det var ju det som var tanken att få människor att bli medvetna om MC Donalds tänk.
Hmm de kanske är HA hangarounds...