2004-12-28

Expressen startar spel för att lura folk använda 3´s mobiler.

Marknadsföring handlar ofta om att skapa ett intresse och sedan ett behov att konsumera gärna litet och ofta. Nu har Expressen, som är ytterligare en i raden som satsar på internet, startat ett onlinespel som är nästan "gratis".
Förutom att det är ett otroligt spännande spel, så är det bästa med Mars Lives! att det är näst intill gratis! Det spelas också enbart på nätet och kräver bara en webbläsare – dvs du behöver inte ladda ner nånting och installera det på din dator, vilket är jättebra om du inte har någon!

När du har klickat dig fram igenom registreringen och ska börja spela en episod. Får du ett meddelande att du ska skicka ett sms via en 3 mobil. Det här nog vad jag skulle kalla för otillåten reklam. Man skapar förväntingar att man ska få spela och sedan så måste man köpa en 3 telefon för att kunna spela. Ingenstans i lanseringen står det att man måste ha en 3 telefon för att kunna spela.
Ett fall för konsumentombudsmannen. Jag mailar nog dit eftersom jag inte tycker om den här typen av marknadsföring.

Apropå mobiloperatören 3 som också har gästat Plus i december 2003 där deras kundservice var under all kritik. Fakturor som kom trots att man avslutat sitt abonemmang. 3G-telefonerna är fortfarande under utveckling även om de börjar bli bättre. Jag tror 3 var litet för tidigt ute.

Här finner du två GRATIS sidor från BBC där du också kan lära dig litet om biologi.
Evolutionsspel
Skapa ett slutet Ekosystem

Inga kommentarer: