2004-12-07

Lösningen på piratkopiering

Dagens PS påvisar att många artister anser att piratkopiering är bra för buisniss. Det här stämmer säkert och jag som har följt den här problematiken ända sedan mitten av åttiotalet. Då handlade det om datorspel mest och den groende hemdata marknaden.

Då som nu använde man teknik för att stoppa kopieringen, men bara efter en månad så hade piratkopierarna crackat kopieringsskyddet och kopior var i omlopp. Tekniska lösningar på kopieringsskydd kommer ALDRIG vara ett svar eftersom det alltid kommer finnas tekniskt kunniga som ser det som en utmaning att ta sig förbi skydd och säkerhet.

Jag tror att om man istället tillhanda håller siter där man kan provlyssna på musiken och också köpa nedladdad musik till ett reducerat pris (man slipper ju faktiskt transportkostnaden). Apple och iTunes har ju visat att det är möjligt. De flesta vill faktiskt köpa sina varor, MEN man vill inte betala överpriser så att rika skivbolagsdirektörer ska ha råd med en bil till. Jag tror att rimliga priser skulle sänka piratkopieringen och öka försäljningen.

Inga kommentarer: