2005-01-08

Katastrofväder i Södra Sverige.

Nu uppmanas alla i Södra Sverige stanna inomhus på grund av stormar. Några har dött pga av nedfallna träd i trafiken. Aftonbladet skriver om 305 000 utan ström och även DN skriver om det okynniga vädret. I England känner man också av stormarna.

Det här ingen naturkatastrof utan är skapat av våra egna förehavanden. vi kommer få uppleva ett allt mer varierande väder med mer nederbörd och stora temperaturskillnader.

Här en förenklad förklaring om Klimatförändringar, växthuseffekten och global uppvärmning.

översvämning Det här är inte en katastrof som sker på en vecka som i filmen "Day after tomorrow". Utan något som kommer att bli värre och värre om vi inte gör något åt det. Översvämmningarna kommer att bli fler. Det borde ni redan ha märkt. Stormar och orkaner kommer bli vanligare.

De största länderna utom USA har skrivit på Kyoto-avtalet, som skulle kunna ändra situationen. Bush, som själv är oljemiljardär, kommer aldrig skriva under avtalet. I fyra år kommer nu inget att hända.

Jag förutspår fler väder- och klimatkatastrofer. Håll er inomhus när det börjar blåsa storm och försök att inte åka bil i ovädret.

Mer information om klimatförändringar.

Worldwatch

FN

Inga kommentarer: