2005-04-22

Bland propagandister och politiska vildar

Ibland när man läser bloggar som är politisk inriktade så får man en lätt surrealistisk bild att gå i ett underland. Man ska äta en svamp och bli stor som ett hus eller ta ett piller för att snabbt som ögat bli liten som en mus. Det är farligt att inte vara politisk korrekt för då kommer bloggpolisen och talar om var man får gå och inte gå.

Nu tycker du allt fel, lille vän. Läs på sidan tre om vad som står om israels barn. Du måste ha läst ALLT om det här för att ha en åsikt. Hallå där, nu sa du någonting elakt om palestina det kan du väl inte göra utan att ha fullständig koll på Koranen. Det där var förresten väldigt fördomsfullt att nämna israelerna före palestinerna.

I villervallan så blandar sig propagandister som har en sak i åtanke att få fler att tycka som de. Ofta blandar de fakta med vinklade artiklar så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Det är ofta bra att se vad olika parter säger om samma sak för att få en något så när objektiv bild.

Sedan gallopperar de politiska vildarna fram med snabba argument och gärna vagt uttryckta angrepp som snarare riktar sig mot den andres argument än att komma med egna konstruktiva lösningar. Här handlar det bara om att smutskasta den andres argument och åsikter än att föra en dialog som skulle leda framåt.

Det känns som det är en produkt av det snuttifierade samhället vi lever i där det handlar mer om att se till symptomen och lösa de med en huvudvärkstablett snarare än att se till varför man har ont i huvudet. Det är allt för sällan jag ser konstruktiva förslag till lösningar av de problem som diskuteras.

Jag uppmanar därför att försöka hitta sådana. Jag bjuder på öl vid nästa bloggöl/lunch/middag till den som hittar flest sådana här konstruktiva inlägg. Det går också bra att skriva flest sådana här inlägg själv och utropa sig själv till segrare för man har upptäckt sig själv och att man skrivit flest konstruktiva politiska inlägg.

Inga kommentarer: