2005-04-17

Ge sökmaskinen svaren för att få fler läsare

Det finns så många som engagerar sig i att bli funna av sökmotorer så att de blir blå i ansiktet. Det räcker inte att bli funnen man måste också leverera och det är först när man levererar en bra produkt som de som funnit en kommer tillbaka. Därför är det viktigt att rubriken i ett inlägg är bra skriven så att den tydligt speglar innehållet i texten.

Om de som finner dig via en sökmaskin finner vad de söker och tycker att det du skriver är relevant och bra så kommer de komma tillbaka. Det handlar inte om att skriva vad du tror vad de vill ha utan mer att skriva mycket bra om ett ämne du kan. Det kan också vara ett tips att ha en egen stil där det du skriver om faller utanför ramarna och därför lockar läsaren att komma tillbaka.

Skriver man till exempel en politisk åsikt när det gäller utredningen om Estonia så är det troligt att någon som söker information om förlisningen hittar dit. Det är bra om du då länkar till bra information angående förlisningen eller själv skriver om det. Det är dessutom samtidigt ju bra att ge en bra bakgrund till dina politiska åsikter.

Givetvis så räcker det inte med detta utan det gäller ju att skriva intressant och utveckla en egen stil. Alla kanske inte gillar just din stil, men du får troligtvis en trogen läsarskara med tiden. En länk på t. ex IDG eller motsvarande site till ett välskrivet inlägg kan också öka din läsarskara, men om du gör det helt ohämmat så kommer du antagligen bli bannad från siten och det är troligt att det motverkar sitt syfte. Välj att länka med omsorg med läsaren och det du skriver bra om i åtanke.

Webbpennan - lär dig att skriva för nätet
Retorik, fungerar det på nätet? (Inventio)
Retorik fungerar det på nätet? (Disposito)
Kort om sökmotoroptemering

Inga kommentarer: