2004-11-30

Frihet eller munkavle?

Ska det vara att värna om demokrati att se till att tysta åsikter? Gudmunsson tvingas att sluta blogga för att få en fortsatt anställning. Jag tycker det är sorgligt att se hur SVT använder sin position som arbetsgivare. Ska inte individens rätt att uttrycka sin åsikt gå före en policy i ett företag.

Jag tycker att man borde snarare förorda att medarbetarna ger uttryck för sina personliga åsikter och se till att man inom SVT har så många olika personliga åsikter som möjligt.

Senast var det Cecilia Uddén som var i blåsväder när hon uttalade sig om valet i USA på ett enligt SR opartiskt sätt. Jag undrar nu om inte svt ska sluta prata om att man censur i olika kommunistdiktaturer som Kina. De förespråkar ju faktiskt samma anda. De kanske ska göra ett program om hur man bäst censurerar sina medarbetare så att de inte ska säga vad de tycker.

Fy SVT, nu får ni skärpa er. Ni är ju journalister som ska värna rätten att säga vad man tycker och uttrycka sina åsikter. Ni ska inte gå i bräschen för censur och munkavlar.

Inga kommentarer: