2004-11-05

I naturen finns frihetens essens

Varje gång jag känner hur livet sjuder i naturen känns det viktigare att de som kommer efter oss också får chansen att uppleva detta.

Jag tror att om vi bor och lever i staden så ser vi staden som det naturliga och fjärmar oss naturen. I varje sten bor inte en ande, men på stenen kan andarna och livet sjuda. All mossa som sakta, sakta sprider sig över stenens kalla livlösa yta. Fantastiskt livets mirakel.

4 kommentarer:

paradox55 sa...

Hej Lasse & Linda

Jag har provat litet grann att audioblogga på en tidigaregratistjänst. Mblog men den tog man ner.
Dock om du skaffar ett Tripodkonto via www.spray.se
kan du lägga upp dina mp3 filer där och sedan länka till de från din Blogger blog. Jag kan visa hur gör det genom att göra det från min blog.

Du spelar in dina mp3or med Open Source programmet Audacity.
http://audacity.sourceforge.net/

Jag tycker också att du kan kika på Steffanies blog hon podcastar som det också heter då och då...
http://www.steffanie.net/blog/

Mattias Wirf sa...

Instämmer om naturen.

Jag tycker dock att jag bor närmare naturen än vad folk tror när jag säger att jag bor i Stockholm - det är ju bara några minuter till Nacka-reservatet och Värmdö.

Var ute på Ingarö och kastade efter havsöring i helgen... såg ett par stycken (havsöringar alltså) och snackade med en annan fiskare som också hade sett. Vi fick inget men njöt ändå. Funderar på att åka ut imorgon igen, ibland är det skönt att ha flexibla arbetstider! :)

/ Mattias

paradox55 sa...

Va fan...

Och du sa inget. Jag hade ju kunnat kommit med och dragit upp ett tjog. Skratt. Naja i alla fall njutit av vädret.

Vädret och naturen är härlig just nu.
Vi skulle kanske göra en tur ditut tillsammans, Arbeta och fiska. Det ska vara mycket bra fiske där. Just nu är rätt tid för just havsöring.

Tranarö är så underbart.

Mattias Wirf sa...

Ja det vore kul :) , har aldrig sett stugan. Enda nackdelen är att jag inte har någon iBook så jag har kanske lite svårt att jobba då.

/ Mattias