2005-03-18

Idag har vi kämpat för Folkbildning som Världsarv

mkfc_logoVår skola håller i en kampanj för att göra Folkbildningen till Världsarv. Vi stod i Sollentuna Centrum och fick en massa människor att bli intresserade av kampanjen och skriva under vykort som vi sedan skickar till Lena Hallengren på Utbildningsdepartementet. Hon är den som är ansvarig för frågan om immateriellt världsarv. Sätt igång och jobba för frågan, Lena.

glasbägare i orangeDet är nämligen så att Sverige är en av de få länder som ännu inte har ratificerat avtalet om immateriella världsarv.glasbägare i orange Folkbildningen är ju en av de orsaker att Sverige tog sig igenom förvandlingen från bondesamhälle till industrisamhälle. Vi vill att folkbildningen ska bli världsarv så att man i andra länder kan få upp ögonen för andra alternativa utbildningsformer.

Samtidigt så hade PRISMA, som är en del av MKFC, utställning och försäljning av sina alster. Många duktiga konstnärer och konsthantverkare som blir utbildade hos oss.

Update: Skicka ett email till Lena Hallengren. I ärenderaden skriv "Folkbildningen till världsarv!" Om du skriver någonting var MYCKET kortfattad. OBS glöm inte förnamn och efternamn så att de kan se vem som står bakom.

Inga kommentarer: