2005-03-19

Svenska Dagboken och Dagbokens Nyheter

Det är märkligt att så fort man pratar om bloggar så det första som kommer upp. "Det är liksom en sorts dagbok på nätet". Undrar fortfarande när man i så fall ska döpa om tidningarna till sina rätta namn (Se rubriken).

Man kan använda bloggverktyg till att skriva en dagbok, samla länkar, projektloggbok, som en ledarsida eller något annat fantasifullt och gör det möjligt att skapa fri massmedia för vem som helst. Det är väldigt tråkigt om blogg ska bli något som begränsar sig till en dagbok. Det är självklart att jag inte ser ner på de som gör det och gör det med all ära.

Frigör sinnena och fantasin istället. Ge exempel på hur man kan använda bloggverktyget för att berika sin omgivning. Jag hade en idé att man kunde använda det som ett publiceringsverktyg där man inte har råd att köpa dyra dtp-program. Då får man snabbt och enkelt en tidning som man gör online och offline på en gång. XML-filerna blir helt okej om man skriver ut de.

Massmedia för alla är här och bloggen är det "tryckta" mediet. Podcasting som nu når nya höjder. Senaste numret av Wired ståtar med podcasting på första sidan och inuti kan man läsa om Adam Curry och Daily Source Code. Podcasting är radio för alla.

Mainstreammedia är inte längre ensamma om massmedia. MacLuhans visioner är verklighet idag. Läs litet om MacLuhan.

Inga kommentarer: