2005-02-20

Det offentliga rummet blir större.

tidning (c) Freefoto.comJag anser att bloggar gör så demokratin ökar. Det är inte längre bara mainstreammedia som kan reproducera "sanningen" genom sina kanaler. Frågan är om vi inte kan prata om en fjärde makt i dag. BBC skriver om bloggar och media i USA och konstaterar att media för massan är idag ett faktum och mainstreammedia inte längre kan ignorera Internet som kanal.
Weblogs are just a part of the digital, internet-driven revolution that is sweeping over journalism, Jay Rosen, New York University journalism professor and the blogger behind PressThink, told the BBC.
En ytterligare faktor som man här bör ta upp är att idag så går gemene man från det inaktiva mediet till det interaktiva. Det är nog den största förändringen i informationsamhället idag.tidning (c) Freefoto.com

Jag tror att eftersom Internetanvändandet ökar gentemot TV som det stora mediet så kommer TV förlora lika stort som tidigare tidningarna gjorde i annonsintäkter. Det kommer bli en ny mediaförskjutning mot Internet och interaktiv media. Netratings visar att ungdomen i dag föredrar Internet på bästa sändningstid.

Det samhälle vi rör oss emot är ett samhälle där man kan påverka mer genom att vara interaktiv och det vore bra om vi redan nu anpassar oss för den stora förändring som håller på att ske. Jag ser här framför allt en utveckling i utbildningen som även den måste utvecklas att bli en interaktiv funktion så att eleverna vänjer sig att vara aktiva och kritiska till inflödet.

Inga kommentarer: