2005-02-05

Göran Persson vill höja skatten.

Utspel om höjda skatter bland samlade kommunal- och landstingsråd. Att man faller tillbaka till en trygg polarisering av politiken genom att föra debatten på en skattegrundande basis är inget nytt grepp hos ledande socialdemokrater. Det är inte så att vi får en ökad service eller ens säker att man inte drar in svångremmen ytterligare i kommun och landsting runt om i landet bara för att man får möjligheten att höja skatten.

Jag tror mer på att istället se över de lagar och förordningar som styr den administration i den offentliga sektorn. Här finns enorma vinster att göra. Av egen erfarenhet vet jag vilken enorm apparat som försäkringskassan har med ett stort artilleri av blanketter som de sprutar emot varandra och medborgarna.

Gör världen enklare med mindre byråkrati istället för att skära i operativ verksamhet. Skär bort administration istället. Gör färre utredningar. Snacka mindre och agera mer.

Ta bort krångliga lagar eller förenkla de. Ni ska inte vara stolta över ert tillkrånglade regelverk. Ni skapar ett monument av regler som är för tungt och sjunker i kvicksand allt snabbare ner.

Inga kommentarer: