2005-02-21

Fler knarklangare vid plattan.

Efter ha nästan helt ha rensat bort narkotikahandel vid Sergels torg så verkar nu Norrmalm ha gett upp igen. Handeln luftballong (c) Freefoto.comflyttade ett tag ut till förorterna för att den kommer aldrig att försvinna bara flyttas runt. Med egna ögon har jag sett hur hundralappar och vita piller byter händer. Ingen rök utan eld.

Hälsoministern ångrar att han lovade ett knarkfritt samhälle inom tio år. Han hade ju lika gärna kunna lovat att det skulle börja regna uppåt. Knarket kommer alltid att finnas i vårt samhälle. Frågan är väl hur vi vill leva med det och vad vi gör med problematiken.

Tyvärr ökar misären och drogproblematiken. Det mest tragiska är de som både har psykiska problem och drogproblem för de finns det fortfarande ingen lösning. De är en konsekvens av psykiatrireformen 1997.

Men politikerna agerar faktiskt och den här gången mer än ord och utredningar. Bra jobbat. Man har faktiskt tagit itu med det här och satsat för att lösa det. Socialstyrelsen satsar 400 miljoner länsvis och det kan faktiskt vara tillräckligt för att komma till rätta med en del av problematiken. Dessutom poängterar man att de med dubbelproblematik speciellt ska beaktas.

Inga kommentarer: