2005-02-12

Online Games - ett sätt att leva som snart konkurrerar med film.

World of Warcraft släpps i dagarna i Europa. Det är ett MMORPG dvs ett massive multiplayer online roleplayinggame och ni förstår säkert varför de har gjort en förkortning av det ordet. Det här har blivit ett sätt att leva och det är till och med så att du skulle kunna försörja dig på att spela online spel. Så länge det finns människor som köper föremål eller hela konton så kan man göra pengar på online spel. För inte så länge sedan så såldes det en hel ö på spelet Project Entropia för $26,500. I spelet valley (c) Freefoto.com Project Entropia kan du dessutom både sätta in riktiga pengar som då blir virtuella och sedan ta ut riktiga pengar. Economist rapporterar att det säljs för 100 M$ varje år i olika virtuella spel.

I spel ligger det stora pengar och man lägger ner investeringar som är jämförbara med filmens. Man börjar nu hålla auditions för de som ska göra olika roller i spelet. Självklart använder de sig av skådespelare och även andra kändisar. Ofta har då skådespelare som har haft svårt att få jobb. Mark Hamill(Luke Skywalker) gjorde en roll i Wingcommander. Jag tror att det kommer att bli vanligare att skådespelare också kommer låna sina röster till spel.

Det är lätt att dras med i en värld där man kan bli mäktig och beundrad. Här kan de som inte lyckas i verklgheten skapa sig en ny annorlunda verklighet. Det handlar om makten och härligheten även i den virtuella världen.

Inga kommentarer: